“Budući da sam vegetarijanka, na vikendu u Veneciji nisam mogla uživati u finom talijanskom pršutu, ali sam guštala u ovakvim vege jelima. Svaka veljača, odnosno, doba karnevala me podsjeti na brojne kombinacije s patlidžanom i tikvicama koje mogu pripremiti za prefini ručak.”

Dva patlidžana narežite na kriške, pospite s malo soli i ostavite par minuta. Nakon što su pustili vodu, prebrišite ih papirnatim ručnicima.
Prepecite ih na tavi 2 minute sa svake strane na malo maslinovog ulja.
Možete pripremiti svoj umak od rajčica ili koristiti kupovni. U nauljenu dublju posudu za pečenje počnite slagati sloj patlidžana te ga prelijte umakom od rajčica i kao treći sloj stavite mozzarellu. Nastavite slagati slojeve dok ne popunite posudu ili ostanete bez sastojaka, ali zadnji sloj na vrhu neka bude mozzarella. Po želi dodajte polovice rajčica ili jaje. Pecite oko 35 minuta na 200°C.

Jelena Cesarić